Culoarea mea preferata...

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Daca tot am inceput cu capitolul culori. Sa continuam. Albastru ma inspira pe moment, dar nu este culoarea mea preferata. Norocoasa castigatoarea a iubirii mele este culoarea rosie. Sa vedem ce semnifica aceasta culoare.

Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului si a sangelui.

Rosul inchis este nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezinta nu expresia, ci misterul vietii. Rosul inchis are si o semnificatie funerara. Ambivalenta culorii rosii a sangelui ne dezvaluie doua situatii: cand este ascuns, sangele este esenta vietii, varsat el inseamna moarte.

Rosul viu, diurn, solar, centrifug indeamna la actiune. El este imaginea inflacararii si frumusetii, a fortei impulsive si generoase, a tineretii, a sanatatii, a bogatiei.

In Extremul Orient rosul evoca in general caldura, intensitate, actiune si pasiune. Rosul este culoarea tendintei expansive.

Intruchiparea a ardorii si a navalnicei tinereti, rosul este, in traditiile irlandeze, culoarea prin excelenta a razboiului.

In Japonia culoarea rosie este purtata exclusiv de catre femei. Este un simbol al sinceritatii si fericirii.

2 comentarii:

live~your~life spunea...

Tot la vechea ta iubire te.ai intors:d.cate semnificatii!Interesanta ultima fraza...

Ana Gabriela spunea...

da...tot la vechea mea iubire:D...

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate